250ste werkzoekende aan een baan dankzij WERKTOP!

Donderdag 5 november viert WERKTOP feest in de regio Rivierenland. Op de donderdag 5 november, de derde dag van de Werk3daagse is er dankzij de WERKTOP-aanpak de 250ste werkzoekende uit de arbeidsmarktregio Rivierenland geplaatst op een reguliere baan. Tijdens deze Werk3daagse organiseerde WERKTOP in nauwe samenwerking en afstemming met 20 ondernemers uit Rivierenland weer een zeer succesvol ‘Prettige Gesprek ’ bij restaurant de Betuwe in Tiel.

De 250ste klik ontstond ook deze keer aan tafel bij een ondernemer en een aantal gemotiveerde kandidaten die op zoek zijn naar werk. Want een klik tussen de ondernemer en de kandidaat daar draait het om binnen de WERTOP aanpak. CV’s en sollicitatiebrieven mogen thuis blijven, gelijkwaardig met elkaar in gesprek gaan over je talent daar gaat het om tijdens een ‘Prettig Gesprek’.

Vanaf september 2014 is de WERKTOP-aanpak actief binnen de regio Rivierenland, specifiek voor de gemeenten Tiel, West Maas en Waal, Neerijnen, Neder-Betuwe, Zaltbommel en het UWV. Werkbedrijf. Kern van de aanpak is de ‘menselijke maat’ en het faciliteren van rechtstreeks contact tussen ondernemers en (toekomstige) werknemers. Het gaat om écht contact met als resultaat een duurzame relatie. Het is een kanteling in denken en doen. Niet de processen, procedures of de regels bepalen de koers, maar de talenten van kandidaten (werkzoekenden) en de personeelsbehoefte van ondernemers.

Dat de WERKTOP-aanpak werkt is inmiddels bekend bij kandidaten, ondernemers en bestuurders in de arbeidsmarktregio Rivierenland, voortzetting van deze aanpak heeft dan ook hun voorkeur. De betrokken bestuurders hebben dan ook opdracht gegeven om de resultaten en opbrengsten van de WERKTOP-aanpak te verduurzamen binnen het toekomstig dienstverleningsaanbod van Werkzaak Rivierenland(1). Immers de slogan van Werkzaak Rivierenland luidt niet voor niets ‘Talent werkt voor Rivierenland’.

Deelnemende ondernemers aan het ‘Prettig Gesprek ‘op donderdag 5 november:

 1. 24 People
 2. DIT techniek
 3. Gejo- Cycleworld
 4. CW Verzuimadvies
 5. Jan Spee consultancy
 6. Zorgboerderij de Leeuwen Acker
 7. Tempo Team
 8. Karwei Tiel
 9. Secunda
 10. R&T Projects
 11. Van Kooy Reclame
 12. Arjo Huntleigh
 13. Bierman de Haas B.V.
 14. Smit technisch plastic spuitgietwerk
 15. Vonk en Co
 16. Mol Cargo
 17. H.J. van Oort Transport
 18. Gebroeders Pothuizen
 19. Wehkamp
 20. Blokker DC Geldermalsen 

(1) Vanaf 1 januari 2016 is Werkzaak Rivierenland de organisatie voor werk en inkomen in de regio Rivierenland. Negen gemeenten in Rivierenland, UWV, LANDER werk & participatie en het Werkgevers Adviespunt Rivierenland (WAPR) werken in deze nieuwe organisatie nauw samen om de arbeidsmarktregio Rivierenland optimaal te bedienen met de Participatiewet als aanleiding. Zij doen dit vanuit de visie: ‘Talent werkt voor Rivierenland’.